Matematik

Differeetier kv. rod x

12. november 2009 af SørenV (Slettet)

Hej.. Er det ikke rigtigt nok at hvis jeg skal differentiere funktionen:

f(x) = √x = x0.5

 f´(x) = 0.5x-1.5

Min regneprogram siger bare:

f´(x) = 0,5/x0.5


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2009 af maddse (Slettet)

f'(x) = 1/(2√x) = 0.5* x som dit regneprogram siger

Generelt gælder:

f(x) = xa

f'(x) = axa-1

Dvs a=0.5 i dette tilfælde


Svar #2
12. november 2009 af SørenV (Slettet)

åh.. En brøler af mig.. Tak :D


Skriv et svar til: Differeetier kv. rod x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.