Matematik
Mat uden hjælp
22. maj 2003 af
SP anonym (Slettet)
Jeg har lidt problemer med opgave 10 i eksamenssættet http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2002/UDEN_2002-8-4FG.PDF
Jeg kan ikke rigtigt komme i gang med den.
Kan se at arealet af hele rektanglet er A=OQ*OR
Men når jeg så skal vise det andet kan jeg ikke finde en forskrift for linjen.
Får den til y=a/Q og det kan jeg jo ikke rigtigt integrere på.
mvh Jeppe
Jeg kan ikke rigtigt komme i gang med den.
Kan se at arealet af hele rektanglet er A=OQ*OR
Men når jeg så skal vise det andet kan jeg ikke finde en forskrift for linjen.
Får den til y=a/Q og det kan jeg jo ikke rigtigt integrere på.
mvh Jeppe
Kan du ikke bare bruge at linjen åbenbart er en lineær funktion og så integrere over det.
Svar #2
22. maj 2003 af Lurch (Slettet)
Linjens ligning er y=(t^4)*x
Arealet af A er så INT[(t^4)*x-x^5]
hvor grænserne er 0 og t.
Udregn integralet og du vil se at A er (1/3)*t^6
Det er jo netop (1/3) af arealet af rektanglet som er t*t^5=t^6
Arealet af A er så INT[(t^4)*x-x^5]
hvor grænserne er 0 og t.
Udregn integralet og du vil se at A er (1/3)*t^6
Det er jo netop (1/3) af arealet af rektanglet som er t*t^5=t^6
Svar #3
22. maj 2003 af SP anonym (Slettet)
Det er også det jeg selv ville gøre men kan ikke se hvordan du finder ligningen for linjen.
Hvordan får du den til y=(t^4)*x
mvh Jeppe
Hvordan får du den til y=(t^4)*x
mvh Jeppe
Du ved at det er en lineær funktion og du har to punkter. (0,0) og (t,t^5)
Svar #5
22. maj 2003 af SP anonym (Slettet)
Ok, vidste ikke at man bare kunne bruge funktionen f(x)=x^5
Troede at fordi der stod t skulle man bruge en helt anden funktion.
Troede at fordi der stod t skulle man bruge en helt anden funktion.
Skriv et svar til: Mat uden hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
