Fysik
Gitterlignings opgave...
16. januar 2005 af
Ole_chr (Slettet)
Gitterkonstanten er 3,33*10^-6m, og aftanden mellem gitret og den anvendte skærm er 2,0m. Neonlyset rummer alle farver mellem blåt lys med bølgelængden 464nm og rødt lys med bølgelængden 693bm
1) Hvor stor bliver aftanden mellem det tøde og det blå lys på skærmen i 1. ordens spektret
2) Hvor stor bliver aftanden mellem det tøde og det blå lys på skærmen i 1. ordens spektret
Jeg skal vel bruge gitterligningen her, men hvordan?
Håber I kan hjælpe!
1) Hvor stor bliver aftanden mellem det tøde og det blå lys på skærmen i 1. ordens spektret
2) Hvor stor bliver aftanden mellem det tøde og det blå lys på skærmen i 1. ordens spektret
Jeg skal vel bruge gitterligningen her, men hvordan?
Håber I kan hjælpe!
Svar #1
27. januar 2005 af Ole_chr (Slettet)
Da jeg ikke har fået svar, så genoptager jeg tråden igen.
Tror desuden, at jeg skal bruge formlerne:
xn = (n*lamba*a) / (d)
og
tan01 = x1 / a
a = afstanden mellem gitret og den andvendte skærm
n = orden
x1 er afstanden mellem ordner (bare et gæt)
d er gitterkonstanten.
HÅBER I KAN HJÆLPE!!!
Tror desuden, at jeg skal bruge formlerne:
xn = (n*lamba*a) / (d)
og
tan01 = x1 / a
a = afstanden mellem gitret og den andvendte skærm
n = orden
x1 er afstanden mellem ordner (bare et gæt)
d er gitterkonstanten.
HÅBER I KAN HJÆLPE!!!
Skriv et svar til: Gitterlignings opgave...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
