Matematik

Matematik

14. november 2009 af sanoj122 (Slettet)

Hej jeg sidder med en opgave som jeg ikke ved hvordan som skal løses derfor vil der være en stor hjælp hvis I hjalp mig med at løse opgaven for trin til trin.

Opgaven lyder på:

Funktionen f har forskriften

f(x)= 3x3-9x2+6x+2

a) Gør rede for, at grafen for f har vendetangent i punktet (1,2)

b) Beregn en ligning for vendetangenten.

Håber I kan hjælpe mig med opgaven.

På forhånd tak.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2009 af peter lind

Vis at f'(1) = 0 og f'(1) varierer +, 0,  + eller -, 0 -


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2009 af Knotz (Slettet)

Ja, du skal kigge på monotoniforhold til den første opgave som peter lind skriver

Til anden opgave er jeg lidt i tvivl om hvad de vil have... en ligning til en vendetangent er jo ret simpel, eftersom den jo netop er vandret, så det må være y = ax + b = 0x + b = b  hvor b er dit y-koordinat (dvs. 2) -> y = 2

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2009 af mathon

f '(x) = 9x2 - 18x + 6

f ''(x) = 18x-18

da
        f '(1) = -3 ≠ 0
og    f ''(1) = 18·1 - 18 = 0

     har f(x) skrå vendetangent i (1,2)     (grafskifte fra nedad hul til opad hul = konkav → konveks)

tangentligning i (1,2):
y = f '(xo)(x-xo) + f(xo)
y = -3(x-1) + 2

      y = -3x + 5


Svar #4
15. november 2009 af sanoj122 (Slettet)

#3
 

Okay nu har jeg forstået tak for hjælpen endnu en gang :)


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.