Matematik

Redegørelse for en funktion

14. november 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

hey derue,

Jeg kan ikk finde ud af denne opg. :

Der oplyses:
Der skal laves en ny skulptur i Odense i anledningen af H. C. Andersens 200 rs fdselsdag.
Skulpturen skal vre et symbol p forfatterens eventyr ''Toppen og bolden'', og den konstrueres som en kegle med en grundfladeradius r og hjden h og med en kugle, der har en radius p 0,5 meter. ''Bolden'' findes allerede, og keglen skal konstrueres sledes, at den har samme rumfang som kuglen.

O(r)= pi *(r)^(2) + pi *r* √(( 1/((4*(r)^(4)) * (r)^(2))

a.
Redegrelse for at denne funktion beskriver keglens overfladeareal som funktion af keglens radius.

Formler der er opgivet:

Kugle:

Radius R

Rumfang:

V=(3/4)*pi*r^3

Kegle:

grundfladeradius r

sidelængde s

Højde h

Krumme overflade: O= pi*r*s

Rumfang: V=(1/3)*pi*r^2*h

Skulpturen skal forgyldes, og man ønsker derfor at konstruere keglen, så overfladen
bliver så lille som mulig.
 

b) Bestem den radius, der gør keglens overfladeareal mindst mulig, og bestem den
tilsvarende højde for keglen.
 

Hvordan skal man løse denne opg. ?

på forhånd taaaak
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du har Kuglens rumfang = keglens rumfang <=> 4/3 * π * r3 = 1/3 * h * Ag , r er kuglens radius, h er keglens højde og Ag er keglegrundfladens areal


Svar #2
14. november 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

yahh .. men hvordan kommer man videre i det ?.. jeg ved ikke hvad jeg skal gøre..


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Jeg har ikke tid til at skrive det hele, men det går ud på, at du har to ligninger, hvor du eliminerer den ene ubekendte (h) ved at sætte udtrykket for den ind i den anden, så du står med en funktion af r alene. det er lidt af et puslespil.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2009 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=450435


Skriv et svar til: Redegørelse for en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.