Matematik

Fra vektor til enhedsvektor - Beregning

14. november 2009 af ChristopherSøndergaard (Slettet) - Niveau: A-niveau

Her er opgaveformuleringen:
På figuren til opgave 532 ses vektorerne AC, AB og d. Hvilke tal kan man gange disse vektorer med, så man får enhedsvektorer?

Her er koordinaterne til vektorerne i opgave 532:
AC = (-3, 0) = -3 i
AB = (-3, 3) = -3 i + 3 j
d = (0, -3) = -3 j

Jeg søger måden at beregne løsningen på i denne opgave.
Det ville være en stor hjælp, hvis du netop ville kunne hjælpe dig!
Hvis der er spørgsmål, så spørg løs.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2009 af mathon

en enhedsvektor har længden 1

vektor a[a1,a2]   har længden a = √(a12+a22)

vektor (1/a)·a = [a1/a,a2/a] har længden 1 og er derfor en enhedsvektor

sagt kort:

hvis en vektor a har længden 5
fås en enhedsvektor
ved at gange vektor a med (1/5)


Svar #2
14. november 2009 af ChristopherSøndergaard (Slettet)

Så man kan sige, at t = Enhedsvektor (1) / Længden af den reelle vektor?


Svar #3
14. november 2009 af ChristopherSøndergaard (Slettet)

 Hvad gør man, hvis linjen er skrå, som f.eks. vektoren AB?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2009 af mathon

har intet med retningen at gøre

gælder i alle koordinatsystemer

dvs
er en almen sammenhæng


Skriv et svar til: Fra vektor til enhedsvektor - Beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.