Matematik

omsætning?

15. november 2009 af chetaah (Slettet)

En virksomheds omsætning er siden 1987 vokset eksponentielt. Det antages, at udviklingen i omsætningen vil fortsætte uændret.
I 1987 var omsætningen 125 mio. kr., og i 1994 var omsætningen 241 mio. kr. Lad f(x) betegne omsætningen x år efter 1987.

a) Tegn grafen for f i et enkeltlogaritmisk koordinatsystem.
b) I hvilket år vil omsætningen første gang overstige 300 mio. kr.?
c) Bestem en forskrift for f.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2009 af mathon

y = b·ax

log(y) = log(b) + log(ax)

log(y) = log(a)x + log(b)

Y = Ax + B        i enkeltlogaritmisk afbildning           (stort bogstav betyder log tilsvarende lille bogstav)


Svar #2
15. november 2009 af chetaah (Slettet)

hvilket spørgsmål er det du har svaret på der?


Svar #3
15. november 2009 af chetaah (Slettet)

`??


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2009 af mathon

omsætning i mio. kr

     log(y) = log(a)x + log(125)

     log(241) = log(a)·7 + log(125)


Skriv et svar til: omsætning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.