Matematik

Andengrads ligning.

15. november 2009 af powersno (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey studieportalen.

Har brug for hjælp til at løse en andengrads ligning.

-3x2-5x-3=6x+7

Ved godt at jeg skal finder D ved formlen b2-4ac, men hvad gør jeg med 6x+7 ??

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. november 2009 af mathon

reducer ligningen, så
den er på
formen
                  ax2 + bx + c = 0


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. november 2009 af mathon

                 3x2 + 11x + 10 = 0

          d = b2 - 4ac = 112 - 4·3·10 = 121 -120 = 1


Skriv et svar til: Andengrads ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.