Matematik

Matematik

15. november 2009 af sanoj122 (Slettet)

Hej jeg sidder med en opgave som jeg ikke ved hvordan som skal løses derfor vil der være en stor hjælp hvis I hjalp mig med at løse opgaven for trin til trin.

Opgaven lyder på
En lejlighed købes for 1.500.000 kr. Værdien af lejligheden forventes at vokse med 2 % om året.

a) Bestem en forskrift for den funktion f , der angiver den forventede værdi af lejligheden x år efter købet.

b) Beregn den forventede værdi af lejligheden 6 år efter købet.

Ved købet optages et lån på 80 % af lejlighedens købesum. Lånet tilbagebetales over 30 år (120 kvartaler) med en fast ydelse hvert kvartal. Renten er 1 % pr. kvartal. Første ydelse betales et kvartal efter lånets optagelse.

c) Hvor stor er ydelsen pr. kvartal?

Håber I kan hjælpe mig med opgaven.

På forhånd tak.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. november 2009 af Mac3 (Slettet)

Værdien efter x år er lig med den oprindelige værdi plus 2% af den oprindelige værdi pr. år.

Dette skal bare ovesættes til matematik, så har du din forskrift. Når du har forskriften, sætter du de 6 år fra opg. b) ind i funktionen og ser, hvad den spytter ud.


Svar #2
15. november 2009 af sanoj122 (Slettet)

#1
 

Det forstod jeg ikke


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. november 2009 af Mac3 (Slettet)

Det var ikke så godt :)

Sætningen med fed skrift er det, som du skal skrive i funktionsforskriften. Jeg har bare skrevet den i en (delvis) sproglig form, som skal oversættes til matematik.

Din funktion f(x) fortæller om Værdien efter x år

er lig med kan også skrives "på matematik". Den ser således ud =

Den oprindelige værdi får du oplyst i opgaveformuleringen.

Plus er endnu et matematisk tegn.

2% af den oprindelige værdi skrives i matematiske udregninger oftest som 2/100 eller 0,02 ganget med værdien (som du får oplyst i udregningen).

pr. år. betyder, at du skal gange det med antale år, altså x år.

Og nu.....sæt det hele sammen...


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. november 2009 af mathon

a) Bestem en forskrift for den funktion f , der angiver den forventede værdi af lejligheden x år efter købet.

                          V(n) = Vo·1,02n  når n er antal år efter køb

b) Beregn den forventede værdi af lejligheden 6 år efter købet.

Ved købet optages et lån på 80 % af lejlighedens købesum. Lånet tilbagebetales over 30 år (120 kvartaler) med en fast ydelse hvert kvartal. Renten er 1 % pr. kvartal. Første ydelse betales et kvartal efter lånets optagelse.

c) Hvor stor er ydelsen pr. kvartal?

     y = G·r/(1- (1+r)-n)

     y = (0,80·(1.500.000 kr))·0,01/(1 - 1,01-120)


Svar #5
15. november 2009 af sanoj122 (Slettet)

#3
 

Når okay, men så skal jeg bare i spørgsmål b regne den ud? altså det regnstykke jeg lavede.


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. november 2009 af Mac3 (Slettet)

#4 fik lige rettet min fejltagelse. Den funktion, som jeg forsøgte at få dig til at lave, giver en værdistigning af grundværdien, ikke af den aktuelle værdi.

Desuden ser det ud til at #4 har løst opgaven for dig, så det bare handler om at skrive af... 


Svar #7
15. november 2009 af sanoj122 (Slettet)

#4
Lige et spørgsmål hvad står  Vo for? og hvad står G for?

                    


Brugbart svar (1)

Svar #8
15. november 2009 af mathon

Ver værdien til tiden 0 dvs. anskaffelsessummen

G er gældsstiftelsen ved optagelse af lån til financiering af køb


Svar #9
15. november 2009 af sanoj122 (Slettet)

#4
 

Endnu en gang tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.