Matematik

2 ting: en vinkel, og en median

15. november 2009 af 282726 (Slettet)

Hej :)

Jeg har fundet ud af, hvad sinusA er, men jeg ved ikke hvad vinkel A er.. Hvordan kan finde ud af hvad vinkel A er?

I en anden opgave skal finde medianen. i trekant ABC er siden AB 21, siden BC er 10 og siden AC er 15. Vinkel A er 28,4 og arealet er 74,9


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2009 af mathon

hvis sin(A) = d

er der to muligheder   
                              A = V = sin-1(d)
                    eller
                              A = 180°-V


anden opgave
                      ma = (1/2)·√(2(b2 + c2) - a2) = (1/2)·√(b2 + c2 + 2bc·cos(A))

                      mb = (1/2)·√(2(a2 + c2) - b2) = (1/2)·√(a2 + c2 + 2ac·cos(B))
                   
                      mc = (1/2)·√(2(a2 + b2) - c2) = (1/2)·√(a2 + b2 + 2ab·cos(C))


 


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2009 af mathon

BEMÆRK!
vinkel A beregnes til 26,05° og ikke dine 28,4°


Svar #3
16. november 2009 af 282726 (Slettet)

Jeg er ikke helt sikker på jeg forstår. Altså i den første opgave har jeg fået sinus A til 0,321480832


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2009 af mathon

du har kun kendskab til trekantens 3 sider

og kan derfor ikke bruge sin-relation, så du kan ikke have fået sin(A) = 0,321480832 på korrekt vis

med mindre
du har beregnet cosinus først


Svar #5
17. november 2009 af 282726 (Slettet)

Det er to forskellige opgaver, og i den første har jeg kun kendskab til to af siderne. b = 205 og a = 84 så ved jeg også, at vinkel B = 128 grader.


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. november 2009 af mathon

med #5's yderligere oplysniger
forsimples forholdene:

vinkel A og vinkel C er spidse, så der er ikke længere nogen sinus-fælde:
 

A = sin-1(a·(sin(B)/b))

c = b·cos(A) + a·cos(128°)

C = sin-1(c·(sin(B)/b))


Skriv et svar til: 2 ting: en vinkel, og en median

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.