Matematik

sammenhæng mellem gns hastighed og

15. november 2009 af martin101 (Slettet)

hej.
Jeg har problemer med de to følgende matematik opgaver.

1. Beskriv sammenhængen mellem gennemsnitshastighed og tid for 100-meterløb med en matematisk formel.

" jeg forstår ikke hvordan man kan lave en matematisk formel udfra disse oplysninger"...

2. a) bestem en ligning sammenhængen mellem x og y, når det oplyses at y og x er omvendt proportionale og at når x er 3 er y 45.
b) hvad er y, når x er 9?
c) Hvad er x, når y er 270..?
Hvordan finder man ud af det? hvilken formel skal man bruge.. forstår det ikke.
Mvh. Martin


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2009 af mathon

1.
    vgen = 100/t = 100·t-1         når vgen måles i m/s og t i sek.

2.
   x·y = 135
           y = 135/x
           x = 135/y


Skriv et svar til: sammenhæng mellem gns hastighed og

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.