Matematik

Eksponentiel ligning

16. november 2009 af JohnLampard (Slettet) - Niveau: C-niveau

Forstår ikke denne her ligning.

25000=7700*1,4´×

Jeg ville gøre således: 25000/7700/1,4

x= 2.3

Men det passer IKKE i følge modellen, der skal det give 3,5.

Nogen hjælp?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2009 af Alkymisten (Slettet)

Vil du lige skrive hele opgaven ind! Kan ikek se hvad du mener? er det 1,14x??


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2009 af Danner39 (Slettet)

prøv:

x = 25000 / (7700*1,4)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2009 af Alkymisten (Slettet)

Såfretm der er tale om 25000=7700·1,4x er x givet ved:

x=(ln(25000/7700))/ln(1,4)


Svar #4
16. november 2009 af JohnLampard (Slettet)

Jo, det er dt du har skrevet. Hvordan skriver man det ind på lommeregneren?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2009 af mathon

solve(25000=7700*1,4^x,x)


Svar #6
16. november 2009 af JohnLampard (Slettet)

Tror ikke min lommeregner har den funktion, det er en TI-30X.

Hvordan skriver man det så ind?

(Ked af jeg er så tung at danse med) :D


Svar #7
16. november 2009 af JohnLampard (Slettet)

Så fandt jeg `log` knappen :) Tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. november 2009 af mathon

ellers
   log(x) = (1/ln(10))·ln(x)


Svar #9
16. november 2009 af JohnLampard (Slettet)

Har lige problemer med en mere. Har vedhæftet en fil hvor den er. Det er a2 jeg ikke kan finde ud af.

Vedhæftet fil:sss.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #10
16. november 2009 af mathon

x2 = 21462/I

x = √(21462/I)     da x>0


Svar #11
16. november 2009 af JohnLampard (Slettet)

Tak for din fantastiske hjælp mathon! Super dejligt du gider at bruge tid på matematiske genier som mig.


Skriv et svar til: Eksponentiel ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.