Matematik

Matematik hovedbrud

16. november 2009 af ChristinaHanne (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal til at lave en aflevering i matematik på b-niveau og har i den grad brug for hjælp til et par opgaver.

Opgave 2)
Du får at vide at:

f(x) = a⋅ln( bx )

og du får at vide at: f(1) = 2 og f(3) = 4.

Beregn a og b.
 

Opgave 4)
Du får at vide at:

f(x) = a⋅ebx

og du får at vide at: f(1) = 2 og f(3) = 4.

Beregn a og b.

Mange tak for hjælpen :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

jeg fatter ikke noget, der står et sted f(x) = a∇ebx, hvad er det???


Svar #2
16. november 2009 af ChristinaHanne (Slettet)

Hvor står det henne?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2009 af MN-P (Slettet)

f(x) = a⋅ln( bx )

og du får at vide at: f(1) = 2 og f(3) = 4.

a*ln(b)=2

a*ln(3b)=4 ⇒ a*(ln(b))3=4            divideren den nederste ligning med den øverste

a*(ln(b))3/(a*ln(b)=4/2                   forkorter

(ln(b))2=2

fortsæt selv


Skriv et svar til: Matematik hovedbrud

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.