Matematik

b) Gør rede for, at rektanglets omkreds som funktion af x

16. november 2009 af FsPDennis (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey.

Er gået lidt i stå, håber i kan hjælpe.

Har vedhæftet dokument med opgaven. :)

På forhånd tak!

Vedhæftet fil: Hjælp.doc

Brugbart svar (1)

Svar #1
16. november 2009 af maddse (Slettet)

Omkredsen er bestemt ved

O(x) = 2x + 2h

hvor h bestemmes ved følgende (da det er en retvinklet trekant)

h =√(12 + (x/2)2) = √((4/4) + x2/4) = √( (4-x2)/4) = ½√(4 - x2)

Indsæt dette ovenfor og du har resultatet


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. november 2009 af MN-P (Slettet)

h2=12-(X/2)2

h=√(1-(x/2)2)

Omkreds 2*x+2*h =2x+2√(1-x2/4) =2x- √4*(1-x2/4) = 2x- √( 4-x2)


Svar #3
16. november 2009 af FsPDennis (Slettet)

Takker! :)


Skriv et svar til: b) Gør rede for, at rektanglets omkreds som funktion af x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.