Matematik

FUNKTION.

16. november 2009 af zyzrack (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion er givet ved f(2)=81 og f(6)=1

bestem halveringskonstanten

hjælp(:


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2009 af MrAbdul (Slettet)

f(2), f(6) og 81, 1 er dine kordinator, x og y.


Svar #2
16. november 2009 af zyzrack (Slettet)

jaja. men hvordan udregner jeg så halveringskonstanten?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2009 af MrAbdul (Slettet)

Først ved vi at det er en eksponentialfunktion så vi starter med at finde a

Derefter finder du halveringskonstanten

Her er formlerne:

f(x)=b*ax

a = x2-x1 roden af y2/ y.1. Det kan din lommeregner klarer.

T1/2 = log ( 1/2 ) / log ( a )

Håber det gav mening


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2009 af MrAbdul (Slettet)

PS: roden er det samme som noget opløftet i 1/10 --> a = ( y2- y1) 1/10


Skriv et svar til: FUNKTION.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.