Matematik

Jeg er virkelig lost:-/ - hjælp til matematik

16. november 2009 af Ghowan (Slettet)

Hej. Jeg skal regne det her ligningssystem ud            5       =              3            og aner ikke hvordan man gør.

                                                                                         3x-4y+3         2x-3y+2 

                                       -                                                      6         =          5             

                                                                                          4x+3y+1      3x+4-5

Så langt er jeg nået med mine udregninger: ⇔ 5(2x-3y+2)

                                                                                      3(3x-4y+3)

                                                                                      6(3x+4y-5)

                                                                                       5(4x+3y+1)

Jeg skal selvfølgeligt regne ligningssystemet videre, men jeg kan ikke finde ud af det og har prøvet mange gange:-/


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2009 af peter lind

Er der en særlig grund til at du har anbragt det på særskilte linier uden tegn imellem ? Resultatet bør være 5(2x-3y+2) = 3(3x-4y+3) og 6(3x+4y-5) = 5(4x+3y+1)


Svar #2
17. november 2009 af Ghowan (Slettet)

Ja, jeg har også fået det her; 5(2x-3y+2) = 3(3x-4y+3) og 6(3x+4y-5) = 5(4x+3y+1). Men så skal vi regne videre og det er nemlig det, jeg ikke kan finde ud af hvad man så skal gøre:-/
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2009 af peter lind

Gang paranteserne ud og træk sammen så alt med x og y kommer til at stå på samme side af lighedstegnet.


Svar #4
17. november 2009 af Ghowan (Slettet)

Tak for hjælpen :D - så er det løst :)


Skriv et svar til: Jeg er virkelig lost:-/ - hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.