Fysik

Trykforskel i to beholdere

17. november 2009 af djorka (Slettet) - Niveau: A-niveau

Man  har to beholdere: den ene A har et rumfang på 8 liter og den anden B har et rumfang på 4 liter.

De to beholdere er forbundet via en slange (hvis rumfang vi ser bort fra), men en ventil på slangen holder de to beholders luft seperat. Hvis vi lader A have et tryk på 150 kPa og B et tryk på 100 kPa, hvad vil trykket så blive, hvis vi fjerner ventilen?

Mvh djorka.


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2009 af mathon

pbl·(VA+VB) = pA·VA + pB·VB                                           ved konstant temperatur

pbl·((8 L) + (4 L)) = (150 kPa)·(8 L) + (100 kPa)·(4 L)

pbl·(12 L) = 1600 kPa·L

pbl = (1600 kPa·L)/(12 L) = 133,33 kPa


Svar #2
17. november 2009 af djorka (Slettet)

Selvfølgelig. Tak for svaret 


Skriv et svar til: Trykforskel i to beholdere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.