Matematik

Matematik - hjælp ;/

17. november 2009 af Peterhansen92 (Slettet)

Hej.

opgave 3.008 B.

Styrken af et jordskælv kan angives ved det såkaldte Richertal. Sammenhængen mellem den energimængde E (målt i joule ) , et jordskælv frigiver, og Richertallet m er givet ved følgende formen ;

Log E = 2,4 m - 1,2

a) bestem den energimængde et jordskælv med Richertallet 6,5 frigiver , og bestem Richertallet for et jordskælv, der frigiver en energimængde på 8,0 * 10^13 joule.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2009 af PoKulaKi (Slettet)

Du indsætter bare m=6,5 og finder ud af hvad E så er.

i den anden halvdel sætter du E = 8,0•1013 og løser ligningen med hensyn til m.


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. november 2009 af mathon

E = 102,4 m - 1,2

m = (Log(E) + 1,2)/2,4


Svar #3
17. november 2009 af Peterhansen92 (Slettet)

hvad gør jeg så ,s ?  er det svaret på spørgsmålet eller ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2009 af mathon

#2 fortsat

E = 102,4 m - 1,2

E = 102,4·6,5 - 1,2

...............

m = (Log(8,0·1013) + 1,2)/2,4


Skriv et svar til: Matematik - hjælp ;/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.