Matematik

Hjælp til en opgave i mat A.

17. november 2009 af Katrine1990andersen (Slettet)

Det radioaktive stof stronium 90 henfalder, så der efter 1 år er forsvundet 2,45 % af stoffet. Et laboratorium indkøber 7 g af stoffet i 2004.

a) bestem, hvor mange gram der er tilbage efter 2 år.

svar : F(x)=  7 * 0,9755 ^t

opgave b )  indfør passende betegnelser, og opskriv et matematisk udtryk, der beskriver, hvor mange gram radioaktivt stof, der vil være tilbage efter et givet antal år  --- hjælp ? ,s

kan ikke finde ud af opgave b ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2009 af Mette.Friis (Slettet)

Opgave a ville jeg løse som følgnde:

7*0,9755^2

=6,6612

Altså er 6,6612 den mængde der er tilbage efter de to år.

Prøv at flytte dit svar fra opgave a ned i opgave b, så du laver en regneforskrift, der beskriver, hvor mange gram radioaktivt stof der er tilbage efter f.eks. 3 år.

f(x)=7*0,9755^x

Illustrer eventuelt ved at sætte formlen ind i et koordinatsystem, så det er nemt at overskue.

Faktisk er det det du selv har lavet, bare flyttet lidt om på. Jeg ved ikke om det kan hjælpe lidt.

Held og lykke med opgaven :)


Svar #2
17. november 2009 af Katrine1990andersen (Slettet)

hvorfor skal det være opløftet i 2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2009 af Mette.Friis (Slettet)

Det skal være opløftet i to, da det er efter to år.

x = den variable , x antal år.

Men nu sidder jeg og bliver helt itvivl om der skal stå: 7*0,9755^2

Eller: 0,9755*2+7 , så der står f(x)=ax+b

To sek, skal lige tænke.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2009 af Mette.Friis (Slettet)

Nej, det skal selvfølgelig være som jeg skrev først, ellers vil der jo blive mere af stoffet.

Så: 

7*0,9755^x

=7*0,9755^2

=6,6612

Så der er 6,6612 gram tilbage af stoffet efter to år :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. november 2009 af Tobiasarleth21 (Slettet)

Sjovt nok har du allerede lavet opgave B selv. Det er nemlig dit svar. Der har du indført de passende variable. :)


Skriv et svar til: Hjælp til en opgave i mat A.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.