Matematik

Eer helt lost, har brug for hjælp

17. november 2009 af ggf (Slettet)

Har siddet syg i tog dage nu, så er efterhånden kommet godt bagud med matundervisningen..

Det drejer sig om følgende opgave: http://peecee.dk/upload/view/203971
 

En der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2009 af Dynin (Slettet)

#0 du kan let se hvad en retningsvektor for l er og lige så let se hvad en tværvektor til retningsvektoren for m er ... hvad skal så gælde om deres prikprodukt når m||l ?


Svar #2
17. november 2009 af ggf (Slettet)

Jeg kan se at jeg har linjen

m: 3x-5y+2=0

og retningsvektoren (x/y)=(8t/12t)

og så ved jeg at prikproduktet skal være lig 0 såfremt de skal være parallelle?


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. november 2009 af Dynin (Slettet)

#2 en tværvektor til retningsvektoren for m kan direkte aflæses af ligningen ... det kan være at i kalder denne en normalvektor til m?

... og ja prikproduktet mellem disse skal være =0


Svar #4
17. november 2009 af ggf (Slettet)

Så er normalvektoren n=(3/5)?


Svar #5
17. november 2009 af ggf (Slettet)

så skal (x/y)•n=0?


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. november 2009 af Dynin (Slettet)

#4 ikke helt ! ... Med notationen [x y] læst vektor x over y er

en tværvektor til retningsvektoren for (ie en normalvektor til) m givet ved [3 -5]

en retningsvektor til l givet ved [10 6]

... så skal de være parellelle skal [3 -5]•[10 6]=0 være opfyldt ... er det, det?


Svar #7
17. november 2009 af ggf (Slettet)

hvordan fandt du frem til retningsvektoren for l? :-S


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. november 2009 af Dynin (Slettet)

#7 l: [x y]=[-2 6]+t[10 6] ... her er [-2 6] startpunktet (eller begyndelsespunktet) og [10 6] retningsvektoren ... se din matematikbog ;-)


Svar #9
17. november 2009 af ggf (Slettet)

Tusind tak for hjælpen opgaven er hermed løst!

vilel øsnke jeg var halvt så vild som dig til mat :-) fatter hat af det :-(


Skriv et svar til: Eer helt lost, har brug for hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.