Matematik

Benyt f'(x) til at bestemme toppunkt

18. november 2009 af Takeo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan benytter jeg f'(x) til at bestemme toppunktet for parablen med ligningen y=2x^2-4x+3


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvilket hældning har tangenten i toppunktet?


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. november 2009 af MN-P (Slettet)

I toppunktet er tangenthældningen 0 fordi tangenten er vandret.

f(x)=2x2-4x+3

f'(x)=4x-4

0=4x-4

x=1

f(1)=2*12-4*1+3=1

toppunkt i (1,1)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2009 af Beyaz (Slettet)

Kan i så hjælpe med denne ? :)

samme princip bare med denne funktion

f(x) = -0,05x^2+2,60x+0,50


Skriv et svar til: Benyt f'(x) til at bestemme toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.