Matematik

Ligniger med brøker

19. november 2009 af Jensen11 (Slettet)

er en opgave der driller mig rigtigt meget hele tiden . Please hjælp mig

4+  x+8/x-3 = 3x+2/x-3


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2009 af maddse (Slettet)

gang hele ligningen med x (så forsvinder brøkerne) og saml ligesom i den tidligere opgave.......


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2009 af mathon

skulle der have stået

4+ (x+8)/(x-3) = (3x+2)/(x-3)   ?


Svar #3
19. november 2009 af Jensen11 (Slettet)

ja


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2009 af maddse (Slettet)

I så fald gang i gennem med (x-3) i stedet så du får

4(x-3)+ x+ 8 = 3x+2 <=>

4x +4*(-3) + x + 8 = 3x + 2

og saml i x-led på den ene side


Skriv et svar til: Ligniger med brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.