Kemi

Kemi A - termodynamik

19. november 2009 af jesFB (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder fast i en opgave - håber der er nogen der kan hjælpe!

Det er afgørende for titreringens pålidelighed, at praktisk taget alle jern(II)ioner har reageret, før der indstiller sig ligevægt. Her har pH-værdien stor betydning.

Vi betragter en given opløsning, hvor følgende ioner findes i de angivne koncentrationer:

[Fe2+] = 0,45mM

[Fe3+] = 40,5mM

[MnO4-] = 0,018mM

[Mn2+] = 7,92 mM

Hvilken pH-værdi må opløsningen maksimalt have, for at den ønskede reaktion kan forløbe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2010 af NejTilSvampe

 Jeg bumper lige den her tråd, jeg har samme opgave!! håber nogen ser :p

kan lige tilføje at den afstemte redox reaktions ligning er:

8H+(aq) + 5Fe3+(aq) + MnO4-(aq) --> 5Fe2+(aq) + Mn2+(aq) + 4H2O(l)


Skriv et svar til: Kemi A - termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.