Matematik

Ligninger og andengradspolynomier.

19. november 2009 af miiakirk (Slettet)

Opgave 1

Bestem rødderne i andengradspolynomiet p(x)=3x^2+7x-10, og faktoriser polynomiet.

Opgave 2

To funktioner f og g er givet ved
f(x)=7x-100
g(x)=-3x+400
Bestem førstekoordinaten til skæringspunktet mellem graferne for de to funktioner.
 

håber i kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2009 af maddse (Slettet)

Opgave 1

rødderne bestemmes som løsningen til

3x^2+7x-10 = 0

Et andengradspolynomium kan faktoriseres ved kendskab til rødderne rødderne r1 og r2 ved

ax2 + bx +c = a(x-r1)(x-r2)

Opgave 2

Løs ligningen

f(x) = g(x)

med hensyn til x


Skriv et svar til: Ligninger og andengradspolynomier.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.