Matematik

Differentation 2

20. november 2009 af Jone (Slettet)

Hej alle

Hvordan differenteres f(x)=(4√(x)) - ½ x2? Det jeg har problemer med er (4√(x)) differenteret. Håber nogen kan hjælpe. Tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. november 2009 af himsen (Slettet)

Udnyt:  √(x)=(x)1/2


Svar #2
20. november 2009 af Jone (Slettet)

Ok, men hvad bliver der af 4 tallet?


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. november 2009 af maddse (Slettet)

4-tallet er en konstant.

(4√(x))' = 4 / (2√(x))

hvor det er brugt at

(√(x))'  = 1/(2√(x)) eller skrevet på en anden måde x½ = ½ x½-1 = ½ x  


Svar #4
20. november 2009 af Jone (Slettet)

Tak det er forstået. Undtagen hvorfor man skal minuse med 1 her ½ x½-1


Svar #5
20. november 2009 af Jone (Slettet)

Dvs. differentialkvotienten bliver f '(x)=½ x- x?


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. november 2009 af mathon

Ja


Brugbart svar (1)

Svar #7
20. november 2009 af maddse (Slettet)

Reglen for diffenrentiation af potensfunktion er

(xa)' = axa-1
Derfor får du det viste resultat for a = ½


Svar #8
20. november 2009 af Jone (Slettet)

Et spørgsmål. Hvis man skal finde rødderne af f '(x)=½ x - x. Kan man gør det på den sædvanlige måde, hvor man finder diskriminanten, også bruger formlen for rødderne? Eller?


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. november 2009 af mathon

½ x - x = 0            multiplicer med 2x½

1 - 2x3/2 = 0

2x3/2 = 1

x3/2 = (1/2)

               x = (1/2)2/3


Svar #10
20. november 2009 af Jone (Slettet)

Mathon. Kan det forklares på en anden måde? For jeg forstår ikke dine regnemåde. Kan det forklares på en nemmere måde. :) 


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. november 2009 af mathon

#9 uddybet

(1/2) x-1/2 - x1 = 0                                       multiplicer med 2x½ 

2x1/2((1/2) x-1/2 - x2/2) = 2x1/2·0 

2·(1/2)·x-1/2+1/2  - 2x2/2+1/2 = 0

1·x0 - 2x3/2 = 0

1·1 - 2x3/2 = 0

1 - 2x3/2 = 0

2x3/2 = 1                                                     divider med 2

x3/2 = (1/2)                                                  opløft i 2/3

(x3/2)2/3 = (1/2)2/3

x3/2·2/3 = (1/2)2/3

x1 = (1/2)2/3
 

               x = (1/2)2/3


Skriv et svar til: Differentation 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.