Matematik

Hvilken "funktion" tilhører denne?

20. november 2009 af ShaneM (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey derude :)

Jeg sidder med denne opgave, hvor jeg skal beskrive for, om der er en lineær sammenhæng mellem x og y eller ej, i disse funktioner:

y=3x
y=3x+2
yx=2
y-3x+2=0
yx+2=0
y-2x=0

Først skal jeg vel isolere y i alle funktionerne?
men funktionen yx=2 bliver vel så til y=2/x ??

Nogle der kan hjælpe ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2009 af maddse (Slettet)

Du skal undersøge om de funktionerne kan omskrives til formen

y=ax +b hvor a og b er konstanter

Dette er fx ikke tilfældet med yx = 2 der i stedet kan omskrives til end funktion af formen

y = k/x, hvor k er en konstant. Dette svarer i stedet til at x og y er omvendt proportionale


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2009 af weilz (Slettet)

.


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. november 2009 af weilz (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2009 af Duffy

y=3x (LINEÆR FUNKTION (y = ax+b, med b=0)- YDERMERE EN LIGEFREM PROPORTIONALITET - er på formen y = kx)


y=3x+2 (LINEÆR FUNKTION - er på formen y = ax+b)


yx=2 (y = 2/x en OMVENDT PROPORTIONALITET - er på formen y = k/x)


y-3x+2=0 (y = 3x-2 LINEÆR FUNKTION - er på formen y = ax+b)


yx+2=0 (y = -2/x en OMVENDT PROPORTIONALITET - er på formen y = k/x)


y-2x=0 (y = 2x en LINEÆR FUNKTION - YDERMERE EN LIGEFREM PROPORTIONALITET - er på formen y = kx)

Først skal jeg vel isolere y i alle funktionerne?
men funktionen yx=2 bliver vel så til y=2/x ?? KORREKT
 


Skriv et svar til: Hvilken "funktion" tilhører denne?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.