Matematik

hvordan kan jeg beregne det (geometri)

20. november 2009 af kim,samsoon (Slettet) - Niveau: B-niveau

hejsa er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave ??

en firkant ABCD er A=47,19o og D=82,12o og fra A til D er det =6,117 og fra A til B er det =5,238 og fra C til D er det = 3,277 bereg diagonalen fra A til C og siden B til C


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2009 af mathon

tegn det og få overblik:

|AC| og
vinklerne CAD og DCA

'ligger lige til' cos-relationen
dels

                          længdeform
og dels på         vinkelform


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2009 af mathon

                       |AC| = (|AD|2 + |CD|2 - 2·|AD|·|CD|·cos(D))0,5

                       vinkel CAD = cos-1((|AC|2 + |AD|2 - |CD|2)/(2·|AC|·|AD|))

                     

                       vinkel CAB = A - vinkel CAD

                       |BC| = (|AC|2 + |AB|2 - 2·|AC|·|AB|·cos(CAB))0,5


Svar #3
20. november 2009 af kim,samsoon (Slettet)

hvorfor opløfter du i 0,5


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2009 af mathon

√(x) = x½ = x0,5


Svar #5
21. november 2009 af kim,samsoon (Slettet)

nå så jeg behøver ikke at tage √ jeg kan opløfte med 0,5 men begge er rigtigt altså jeg kan bruge dem begge


Skriv et svar til: hvordan kan jeg beregne det (geometri)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.