Matematik

Hjælp! Matematik FSA maj-juni 2003

21. november 2009 af Engdal12 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Det er den opgave med overskriften "Løber Han For Pengene"

Opgaven lyder således: 

Jørn H.s Kost sammensættes ud fra, hvor meget han bevæger sig. Ved hjælp af en skridttæller finder man ud af, at han har løbet ca. 11000 skridt i en hjemmekamp. 

Man regner med, at

- 10% af skridtene er 30 cm lange.

- 20% af skridtene er 120 cm lange.

- 70% af skridtene er 70 cm lange.

Opgaverne lyder således: 

4.1 Vis, at Jørn H.s gennemsnitlige skridtlængde er 76 cm.

4.2 Beregn den længde, som Jørn H. løber i en hjemmekamp.

På forhånd tak :)


Brugbart svar (4)

Svar #1
21. november 2009 af David E (Slettet)

Hej..

Når du skal finde gennemsnittet i dette tilfælde skal du lægge antallet af de tre forskellige længder af skrift sammen, og dividere med det samlede antal! Du skal altså finde ud af hvor stor en del af de 11000 skridt der er 30 cm lange - og det er jo 10 procent. 10 procent af 11000 er:

1/10 * 11000 = 1100

Der er altså 1100 skridt der er 30 cm lange:

1100 * 30 cm = 33000

Dette gør du med alle tre, og så får du, at:

(1/10 * 11000 * 30 cm) + (2/10 * 11000 * 120 cm) + (7/10 * 11000 * 70 cm)=836000

836000 / 11000 = 76 cm

Nu ved du hvor mange skridt der er henholdsvis 30, 120 og 70 cm lange - så skal du bare lægge dem sammen!

Håber det hjalp!


Svar #2
21. november 2009 af Engdal12 (Slettet)

Tusind tak !!

Du var til stor hjælp ! :)  


Svar #3
21. november 2009 af Engdal12 (Slettet)

 P.s: Hvad mener du med "Lægge dem sammen"? 

Skal jeg bruge subtraktion eller addition?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2009 af David E (Slettet)

At "lægge sammen" er det samme som at addere dvs. addition!

At "trække fra" er derimod ensbetydende med at substrahere, dvs. substraktion!


Svar #5
21. november 2009 af Engdal12 (Slettet)

Ah.. Mange tak! :) 


Skriv et svar til: Hjælp! Matematik FSA maj-juni 2003

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.