Fysik

HJÆLP til opgave :)

22. november 2009 af brugerslettet (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen. Der er en opgave som jeg ikke rigtig ved hvor jeg skal starte fra:

Et hydrogenatom befinder sig i grundtilstanden. Beregn den energi, det skal tilføres for at blive exciteret til tilstand nr. 2,3 og 4

Jeg er total lost i den, jeg forstår ikke hvor jeg skal starte :( HELP

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2009 af mathon

             E1→n = h·c·Ry·[1 - 1/n2]

             E1→n = (13,6057 eV)·[1 - 1/n2]

                                          E1→2 = (13,6057 eV)·[1 - 1/22]

                                          E1→3 = (13,6057 eV)·[1 - 1/32]

                                          E1→4 = (13,6057 eV)·[1 - 1/42]

.............

13,6057 eV = 2,17987·10-18 J


Svar #2
22. november 2009 af brugerslettet (Slettet)

Tusind tak Mathon :) :) jeg har mange opgaver lignende denne, så nu hvor jeg kender metoden hehe, så kan jeg også de andre heldigvis Tak Tak :)


Skriv et svar til: HJÆLP til opgave :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.