Matematik

Bevis for Newton Raphsons formel

22. november 2009 af Becky4 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens,

Sidder lige her og er i færd med at skrive SRP.

Jeg er gået lidt i stå, og håber i kan hjælpe...

Jeg skal bevise følgende sætnig:

xn+1 = φ(xn) = xn + g(xn)f(xn) = xn - (f(xn) / f '(xn))

hvor φ(xn) er iterationsformlen, og den er kontinuer og differentiabel.

Håber virkelig i kan hjælpe, er fuldstændig lost her...

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal starte med tangentformlen y=f(x0) + f'(x0)*(x-x0), så benytter du, at punktet (xi,0) ligger på den tangentlinie, så y bliver 0. Dernæst kan du løse den m.h.t. xi, og du får det ønskede resultat


Skriv et svar til: Bevis for Newton Raphsons formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.