Matematik

Ligninger !!

22. november 2009 af ZahraAli (Slettet)

 Heeej ;D

Der er 2 ligninger jeg ville spørge om 

A) x-12,4=3,5

x-12,4+12,4=3,5+12,4

x = 2,6

er det korrekt ?

b) -4,7 = x - 10,5 

den forstår jeg overhoved ikke !


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2009 af MN-P (Slettet)

A) x-12,4=3,5

x-12,4+12,4=3,5+12,4 hertil er det ok, men du lægger forkert sammen

x=15,9

b) -4,7 = x - 10,5 læg 10,5 til på begge sider

-4,7+10,5=x-10,5+10,5 du må godt bytte rundt på rækkefølgen, når du tager fortegnene med

10,5-4,7=x+0

5,8 = x eller x = 5,8


Svar #2
22. november 2009 af ZahraAli (Slettet)

 Min fejl i opgave A kom til at kigge på en forrige opgave men ellers har jeg også fået den til 15,9

B) tak for hjælpen nu forstår jeg det med minus foran :D


Svar #3
22. november 2009 af ZahraAli (Slettet)

 Jeg prøver lige at lave denne her for at se om jeg har styr på det:

a)

-2,2 = x-6,9=

-2,2+6,9=x-6,9+6,9=

9,1=x 

Er det rigtigt ?


Skriv et svar til: Ligninger !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.