Matematik

Differentialligning - vis at a(t) opfylder a'(t)=-k*(a(t))^n

22. november 2009 af Raikke (Slettet)

Jeg sidder her og er ved at skrive opgave i kemi og matematik.

jeg har en opgave der lyder:

For en n-te ordensreaktion (>=2) gælder der at A(t) rt givet ved

A(t)=(Ao^(1-n)+k*t*(n-1)^(1/1-n)

1. bestem a(t) for n=2 - denne opgave har jeg løst, og kunne konkludere at der er tale om en reaktion af anden orden.

2. vis at A(t)opfylder A'(t)=-k*(A(t))^n - denne opgave kan jeg ikke rigtig få hul på :(

jeg håber der er nogen der kan hjælpe mig med at løse den :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2009 af peter lind

Find A'(t), Find dernæst k*A(t)n og konstater at de 2 udtryk er ens


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hvordan vil du finde højresiden i n'te, når der står et plus imellem? Og hvad betyder A(t) rt, som der står i 3. linie?


Svar #3
23. november 2009 af Raikke (Slettet)

der skal bare stå, er givet ved..

håber i kan hjælpe, for kan ikke rigtig lige se nogen løsning på den!


Skriv et svar til: Differentialligning - vis at a(t) opfylder a'(t)=-k*(a(t))^n

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.