Fysik

HJÆLP til opgave! plz

22. november 2009 af brugerslettet (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen, jeg sidder og prøver at finde ud af hvordan jeg laver den her opgave. men jeg kan ikke finde ud af den:

Grundtilstanden er -5,39 eV

Der kan ske overgange mellem S- og P-niveauer, men ikke mellem to S-niveauer

S: -5,39 eV & -2,01 eV

P: -3,54 eV & -1,55 eV

D: -1,5 eV

Beregn bølgelængden af de tre absorptionslinjer, som kan fremkomme ved excitation fra grundtilstanden til de viste niveauer.

Beregn derefter de bølgelængder i emissionsspektret, der svarer til overgange mellem de viste energiniveauer.

PLZ PLZ PLZ HJÆLP, jeg er total lost!


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. november 2009 af peter lind

Energien mellem de enkelte enkelte energitilstanede ΔE giver anledning til at der kan absorberes fotoner med samme energi altså ΔE = hf = h*c/λ hvor h er Plancks konstant f frekvensen, c lyshastigheden og λ bølgelængden.


Svar #2
22. november 2009 af brugerslettet (Slettet)

Ja det ved jeg godt, men jeg ved ik hvilket tal for energien jeg skal bruge for at beregne bølgelængden? det er der jeg sidder fast :) HELP


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. november 2009 af Bethsen (Slettet)

Hej Nille!

Hvis du ser på den sammenhæng peter lind har skrevet, kan du se at energien kan skrives som enten

h*f      eller      h*c/λ,

hvorfor du kan sætte lighedstegn mellem de to:

h*f = h*c/λ.

Det kan forkortes ved at fjerne (dividere) h på begge sider af lighedstegnet, så der står

f = c/λ

Så bliver bølgelængden

λ = f/c.

du kender c, så det eneste du skal finde er nu frekvensen af fotonen. :)


Svar #4
22. november 2009 af brugerslettet (Slettet)

jamen det ved jeg godt tak for det Bethsen, men det er ikke det jeg ikke forstår, jeg ved bare ikke hvilke energi jeg skal bruge for at beregne frekvensen. Der er en hel masse at vælge mellem, og jeg ved ikke hvilket energi jeg skal bruge! HELP ME plz


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. november 2009 af peter lind

Du skal bruge energiovergangene i din tabel for eks, -3,54 eV -( -5,39 eV)


Svar #6
22. november 2009 af brugerslettet (Slettet)

okay tusind tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. november 2009 af Bethsen (Slettet)

Arrh, sorry, havde vist ikke helt fattet dit spørgsmål.. ;)

Håber du klarede den. :)


Svar #8
23. november 2009 af brugerslettet (Slettet)

jo tak Bethsen, men tak alligevel, det var flink af dig at prøve at hjælpe mig hehe :)


Skriv et svar til: HJÆLP til opgave! plz

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.