Matematik

differential opgave :(

23. november 2009 af brugerslettet (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen. Som sagt sidder jeg og øver mig, for differentialkvotient er min værste side! Jeg kan ikke finde ud af denne opgave, HJÆLP

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f 9 (xo,f(xo)) når:

1) f(x) = 1/2x^2 + 4x - x^1/2,    xo = 4

2) f(x) = kvadratrodx + 2x - 3    xo = 1

HELP ME

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. november 2009 af maddse (Slettet)

Det gælder at hældningen, a af tangenten i punktet (x0,f(x0)) svarer til f'(x0).

Fremgangsmåden er som følger:

1) Bestem første f(x0) så du har punktet tangenten går igennem (x0,f(x0))

2) Bestem dernæst f'(x)

3) Bestem f'(x0) svarende til tangenthældningen a. dvs insæt x0 i det fundne udtryk for f'(x).

4) Insæt punktet (x0,f(x0)) i tangent ligningen

 (y - f(x0)) = a (x - x0)


Skriv et svar til: differential opgave :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.