Matematik

Rumgeometri

24. november 2009 af gs1905 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg ved, at en plan har ligningen -4x+6y-12z+16=0, og jeg skal finde den spidse vinkel mellem planen og xy-planen, men det kan jeg ikke rigtig finde ud af.

Jeg ved at z=0 i xy-planen, men jeg ved ikke om jeg kan bruge det til noget i den her opgave.

Håber i kan hjælpe mig.


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. november 2009 af mathon

xy-planen har normalvektor k(0,0,1)

den spidse vinkel mellem planerne er lig med den spidse vinkel mellem deres normalvektorer


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2009 af Sara Lykke (Slettet)

Du kan bare bestemme vinklen mellem retningsvektoren af den givne plan og xy-planens retningsveltor, hvilket er det samme som vinklen mellem de to normalvektorer. Fordi cosinus benyttes i formlen fås to muligheder. Du skal tage den, der er under 90 grader dvs. under en halv pi. Hjalp det?


Svar #3
24. november 2009 af gs1905 (Slettet)

Kan du fortælle mig, hvorfor jeg får et svar over 90 grader, når jeg skriver det her på min lommeregner:?

vinkel({-4,6,12},{0,0,1})= 148,99grader


Svar #4
24. november 2009 af gs1905 (Slettet)

Nej, nu giver det mening. Jeg fandt ud af at det var en til at finde vinklen mellem to vektorer jeg brugte, men nu har jeg fundet ud af hvilken formel jeg skal bruge.

men tak for hjælpen


Skriv et svar til: Rumgeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.