Matematik

Løsninger til vilkårlig trekant ved Andengradsligning?

25. november 2009 af Jehape (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej,

Jeg er løbet ind i et problem.

Har fået opgivet følgende til en vilkårlig trekant (ABC):

A = 25,0(grader),   a = 7,0    &     c = 5,0

Jeg skal nu udregne antal mulige løsninger. Min lære snakkede noget om at jeg kunne sætte det ind i en andengradsligning og så få antallet af løsninger. Altså antallet af mulige trekant...

Men jeg kan ikke huske hvordan jeg gør!

På forhånd tak,

Jeppe


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. november 2009 af MN-P (Slettet)

a2=b2+c2-2bc*cosA          

0=b2+c2-2bc*cosA-a2 når du sætter de kendte størrelser ind får du en andengradsligning i b


Brugbart svar (3)

Svar #2
25. november 2009 af mathon

din lærer har måske
ment

                 a2 = b2 + c2 - 2bc·cos(A)

                 b2 - (2c·cos(A))b + (c2-a2) = 0              

                 b2 - (2·5·cos(25°))b + (52-72) = 0


Svar #3
25. november 2009 af Jehape (Slettet)

 Det var lige det jeg ledte efter (:

Mange tak,

Jeppe


Skriv et svar til: Løsninger til vilkårlig trekant ved Andengradsligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.