Matematik

Matematik - hjælp!

25. november 2009 af sapcool (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kunne kigge på følgende opgave ? på forhånd tak.

Pernille og kæresten Jens beslutter en aften at mødes så hurtigt som muligt. De bor 7 km. fra hinanden. Pernille cyckler 21 km/h, Jens løber 9 km/h.

Hvor lang tid går der inden de mødes?

Hvor langt har Jens hjem fra mødestedet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2009 af maddse (Slettet)

spm 1: TIlsammen løber de altså (21 + 9) km/t = 30 km/t

Der går derfor

7 km / (30 km/t) = 7/30 t = 7/30 t * 60 min/t = 14 min

inden de mødes.

spm 2: Prøv selv at beregne hvor langt Jens har løbet på 14 min?


Svar #2
25. november 2009 af sapcool (Slettet)

60 min = 9 km.
1 min = (9/60) = 0,15 km.
14 min = (0,15*14) = 2,1 km hjem.
 

Kan det passe?


Skriv et svar til: Matematik - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.