Matematik

matematik haster :(

25. november 2009 af Ditte_92 (Slettet)

Hej

Skal regne (a+b)^4 ud

Ved at jeg skal starte med (a+b)*(a+b)*(a+b)*(a+b)

og har fået mange underlige løsninger på det.

hvor jeg får 8 led og 16 .. :( Håber I kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2009 af malolz (Slettet)

a^4 + b^4 + 8ab ville jeg umiddelbart mene, det giver.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2009 af malolz (Slettet)

nej, 6ab


Svar #3
25. november 2009 af Ditte_92 (Slettet)

Kan du vise hvordan du får 6ab?

jeg får 4ab .. :S


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2009 af Ensupermaja (Slettet)

Jeg vil mene det giver a^4+b^4+4ab. Fordi du ganger det første a ind på a'erne i de andre paranteser, så det første b ind på b'erne i de andre parenteser, og så det første af ind på b'erne i de andre parenteser.


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2009 af keg (Slettet)

(a+b)2*(a+b)2= (a2+b2+2ab)2


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. november 2009 af lystig (Slettet)

start med (a+b)(a+b)


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. november 2009 af Ensupermaja (Slettet)

#6 giver a^2+b^2+2ab og det er jeg fuldstændig sikker på. Det er kvadratet på en toleddet størrelse.


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. november 2009 af keg (Slettet)

=a4+b4+6a2b2+4a3b+4ab3 dette skulle være det rigtige


Svar #9
25. november 2009 af Ditte_92 (Slettet)

#6 har lavet (a+b)(a+b)

jeg fik a(a+b)+b(a+b)

a^2+ab+b^2+ba

a^2+b^2+2ab

jeg skal gøre det samme med (a+b)^4 ?


Svar #10
25. november 2009 af Ditte_92 (Slettet)

#8

Kan du forklare mig hvordan du får a4+b4+6a2b2+4a3b+4ab3 ?

Bare så jeg ved hvordan du har gjort..


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. november 2009 af maddse (Slettet)

Del den op i kvadratet på en toleddet størrelse to gange

(a+b)(a+b) * (a+b)(a+b)

= (a2+b2+2ab) * (a2+b2+2ab)

Gang parantenserne ud

= a4 + a2b2 + 2a3b + b2a2 +  b4 + 2ab3 + 2a3b + 2b3a + 4a2b2

= a4 + b4 + 6a2b2 + 4a3b + 4ab3

som i #8


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. november 2009 af MrAbdul (Slettet)

Du skal lave det om til kvadratet på en toledet størrelse

Her bruger du kvadratsætningen der siger

(a+b)2 = a2+b2+2ab
 

Så dvs.

(a+b)4 = (a+b)2 * (a+b)2 

Brug den 2 gange husk at sætte paranteser. Så er det bare at gange ind og lægge sammen

dvs.

(a+b)4 = (a+b)2 * (a+b)= (a2+b2+2ab) * (a2+b2+2ab)     

Nu skal du bare gange ind :)

 Håber det gav mening


Skriv et svar til: matematik haster :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.