LaTeX

At få Part-navnet op i header og andre spørgsmål?

26. november 2009 af DennisDeH (Slettet)

Hej!

Jeg har et par spørgsmål angående LaTeX, som jeg skriver min SRP i (eller jeg bruger LyX for at være mere præcis). Jeg ønsker her at vide hvordan jeg kan få mit part-navn op i headeren, således som jeg har forsøgt at illustrere det med pile i den vedhæftede fil. Jeg bruger bruger "fancyhdr"-pakken, hvis det skulle hjælpe.

Derudover kunne jeg godt tænke mig at vide om det er muligt at få oversat "Theorem" og "Example" til dansk, når jeg bruger de indbyggede opdelinger (eller hvad det hedder) i LyX og Theorem/Theorem(AMS)-pakken. 

På forhånd tak,

Mvh. Dennis hansen

Vedhæftet fil: srp.PNG

Brugbart svar (4)

Svar #1
26. november 2009 af daleif (Slettet)

Se hvis nu du ikke brugte LyX så var verden meget nemmere. Sørg for at tage MANGE sikekrhedskopier af dit dokument, da LyX nemt kan ødelægge strukturen i det (f.eks. fjerne theoremer) hvis man begynder at pille ved opsætningen.

Sidst jeg rodede med den salgs for en bruger skullle alle sætningerne redefineres og først slettes manuelt ved at gøre dem til \relax. Man må IKKE fjerne sætningsopsætningen fra LyX konfigurationen af dokumentet, da det fjerner sætningsmarkeringen (som nævnt tidligere).

Det ville være rart hvis du fortalte hvilken klasse du anvender. For at få part titlen i headeren skal du have defineret \partmark (og jeg ved ikke om alle klasser understøtter \partmark). \partmark skal så skrive i \leftmark, i.e. via \markboth{#1}{}. Samtidigt skal de andre afsnitsoverskrifter ændres så de skriver til \rightmark, i.e. ændre til \markright{#1}

LyX er fint nok at skrive i, men bøvlet når man gerne vil til at ændre noget ved opsætningen.


Svar #2
26. november 2009 af DennisDeH (Slettet)

Ja, jeg tror på at det er bøvlet at ændre opsætningen i LyX! Det har givet mig en del hovedkvaler indtil videre... Jeg burde sq lære at bruge ren LaTeX engang, men det må vente til foråret eller sommerferien. Og som du kan høre er jeg også ret novice til LyX, så jeg håber du kan bære over med mig, hehe.

Men jeg bruger blot "article" som document class, hvor jeg har ændret lidt i marginerne osv, adderet lidt preambles osv. sådan så jeg får romerske tal osv. i starten, arabiske senere i hoveddelen osv.


Brugbart svar (4)

Svar #3
26. november 2009 af daleif (Slettet)

Ok, gider du lave en export til LaTeX og sende mig din preamble. Min email er ret nem at finde ud fra mit navn.


Svar #4
26. november 2009 af DennisDeH (Slettet)

Jeg sender lige en mail til dig ;). Jeg har exportet til plain LaTeX.


Svar #5
26. november 2009 af DennisDeH (Slettet)

Mail sendt :)


Brugbart svar (3)

Svar #6
26. november 2009 af daleif (Slettet)

Dennis havde kun sætninger og eksempler, så sætningsdelen kan læses i LyX via

\let\thm\relax
\let\endthm\relax
\let\example\relax
\let\endexample\relax
\let\c@thm\relax

\theoremstyle{plain}
\newtheorem{thm}{S\ae tning}
\theoremstyle{definition}
\newtheorem{example}[thm]{Eksempel}

Jeg vil nok nærmere anbefale at man lærer at klare sig unden LyX


Brugbart svar (3)

Svar #7
26. november 2009 af sigmund (Slettet)

 Vil det sige, at du ikke nævner LyX i dine seneste versioner af LaTeX-bogen? Fordi den har da været nævnt i mange af de tidlige udgaver som en nem måde at komme i gang med LaTeX på... ikke?


Brugbart svar (3)

Svar #8
27. november 2009 af daleif (Slettet)

Den er nævnt men med en advarsel.

Den er nem at komme i gang med, men jeg synes den er farlig i den måde den opererer på, jf. dette med at sætnings markeringen i teksten kan forsvinde hvis man fjerner supporten for det i preamble. Og at den tilsyneladende er så svært at få til at arbejde på dansk.

Desuden har du jo problemet med at den kun giver adgang til de ting som forfatterne bag synes der skal være adgang til. Er der f.eks. kommet support for amsmath environments?


Brugbart svar (3)

Svar #9
27. november 2009 af sigmund (Slettet)

 Jeg kender ikke noget til LyX. Har aldrig andvendt andet end plain LaTeX med emacs + autex. :) Jeg viste det engang til min søster, fordi hun skulle skrive en matematikopgave. Hun anvendte det, men jeg syntes det var ualmindelig bøvlet. Så burde jeg hellere have lavet hende en skabelon og givet hende en kort intro til LaTeX-syntax...


Skriv et svar til: At få Part-navnet op i header og andre spørgsmål?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.