Matematik

3 matematik opgaver (A niveau) som skaber lidt problemer, er der nogen der gider kigge??

26. november 2009 af melis1989 (Slettet)

Hej, jeg har lige tre opgaver som skaber lidt problemer, og jeg er gået lidt i stå nu så jeg håber der er nogen som kan give mig en hjælpende hånd.

på forhånd tusind tak til dem der gider:)

I opgaven herunder er det kun spørgsmål c jeg har brug for hjælp til men tænkte at de andre kunne hjælpe med at besvare c

opgave 4029 fra gymnisiematematik arbejdsbog A

i et koordinatsystem er en cirkel c og en linje m givet ved c: (x-5)2+(y-7)2 = 100 og m: 3x-4y-487=0

a) gør rede for at m ikke skærer c

her har jeg fundet dist(c,m) til 100 og radius til 10 og da dist(c,m) er størst skærer den ikke

b) bestem afstanden fra cirklens centrum til linjen m

det samme som i a) = 100

c) bestem koordinatsættet til det punkt P på cirklen, der har mindst afstand til m

jeg har virkelig ikke nogen ide, jeg har prøvet alt muligt med retningsvektor, og afstanden mellem to parallelle linjer for så at finde en tangent til c men det vil ikke rigtigt lykkedes for mig så har virkelig brug for lidt hjælp her??

opgave 9026 fra vejlendende eksamensopgaver stx A

under en kemisk reaktion mellem bromidioner og bromationer i en sur opløsning ændrer bromkoncentrationen sig med tiden. i en matematisk model kan bromkoncentrationen beskrives ved

f(t) = 3,00-3,00*e-0,0116t

hvor f(t) er koncentrationen målt i mmol pr. L og t er tiden målt i sekunder

a) beskriv hvilken information den matematiske model giver om bromkoncentrationens udvikling

jeg ved det ikke men jeg tænker lidt at enten 3,00 eller 3,00-3,00 er noget start koncentration og at -0,0116 fortæller noget om hvor meget koncentrationen ændrer sig pr sekund,og så noget med, at jo længere tid der går jo flere mmol vil der være pr L da et større t også vil give et større f(t) men jeg ved virkelig ikke hvordan jeg skal forklare det??

opgave 9030 fra vejlendene eksamensopgaver stx A

en funktion er givet ved forskriften f(x) = 2x+sin(x)

b) gør rede for at ligningen f(x) = c har netop én løsning for alle c

her ved jeg virkelig ikke hvad jeg skal gøre så lidt hjælp ville være dejligt:) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

spørgsmål c bruger du afstandsformlen (find den herinde) og kald den A(x). Dernæst finder du A'(x) og finder mindste værdien på den funktion


Svar #2
26. november 2009 af melis1989 (Slettet)

Men skal man ikke have to punkter for at benytte afstandsformlen?? jeg har nemlig prøvet at benytte den men kan ikke rigtigt få et resultat ud af det??


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

jo det ene punkt (xi,f(xi))  på cirklen og det andet punkt (xj g(xj)) på linien


Skriv et svar til: 3 matematik opgaver (A niveau) som skaber lidt problemer, er der nogen der gider kigge??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.