Matematik

Længde af olietank

26. november 2009 af XTHFGS (Slettet) - Niveau: B-niveau

Igen må jeg bede om hjælp til en opgave.

Opgaven lyder således:
En olietank (kan beregnes som en liggende cylinder) har et totalt overfladeareal på 10,6 m2 og en diameter på 1,2 m.

Beregn længden af olietanken.

Jeg har prøvet at isolere h fra formlen Atotal = 2π x r x h + 2π x r2
men det gav et resultat der var negativt, hvilket er forkert er jeg stensikker på..

på forhånd tak for hjælpen.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. november 2009 af Yow! (Slettet)

det er korrekt tænkt, men forkert formel du har brugt...(tror faktisk ikke at det er en formel, du har brugt?)

O = 2 * pi * r * h

du har O, 2 og pi, r har du næsten(divider diametern med 2...1,2 / 2 = 0,6)

isoler nu h og beregn ;)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

det giver ikke et negativt resultat, gang parentesen ud


Skriv et svar til: Længde af olietank

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.