Matematik

ligning

28. november 2009 af Hejhugo (Slettet) - Niveau: C-niveau

omkostningerne K =mill kr. ved at bygge en skyskraber med x etager er

K=450 + 0,5x (x+1)

hvormange etager kan man bygge for 700 mill kr, ligningen bliver vel så --

700=450+0,5x(x+1)

jeg har prøvet at regne den ud som en almindelig ligning, men kan ik få det til at passe, nogen der kan hjælpe (:?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2009 af mathon

   700 = 450+0,5x(x+1)

   700 = 450 + 0,5x2 + 0,5x

   250 = 0,5x2 + 0,5x

   500 = x2 + x

             x2 + x - 500 = 0


Svar #2
28. november 2009 af Hejhugo (Slettet)

jeg havde også regnet den sådan ud,men resultatet skulle give 21 etager, og det kan jeg ikke få til at passe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2009 af mathon

x = 21,8 ≈ 21 hele


Svar #4
28. november 2009 af Hejhugo (Slettet)

okay så x 2 +x - 500= 0 bliver til x= 21?


Svar #5
28. november 2009 af Hejhugo (Slettet)

jeg forstår ikke hvordan det bliver til 21 , kan du kommer med en forklaring?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. november 2009 af Duffy

#5: Det står i #3: Hvad er det her du ikke kan forstå?


Svar #7
28. november 2009 af Hejhugo (Slettet)

at i den første beskrivelse giver x2+x= 500 og så skriver han at x= 21,8 hvordan kommer man fra 500 til 21?


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. november 2009 af mathon

 brug 2.gradsligningens løsningsformel


Svar #9
28. november 2009 af Hejhugo (Slettet)

tak, det prøver jeg


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.