Matematik

opgaver

28. november 2009 af 1846 (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har nogen opgaver her jeg bare ikk kan finde ud af :/ HJÆÆÆÆÆÆLP

Opgave 1.
Vis, at  X3-x03=(x-x0)*(x2+x0x+x02)

Brug dette til at vise, ved hjælp af tretrinsreglen, at

f(x)= x3

er differentiabel i ethvert x0.


Bestem ved hjælp af ovenstående

f`(2) og f`(-12).


Opgave 2.
Bestem differentialkvotienten af følgende funktioner ved hjælp af TI-89.
Du skal huske både at argumentere og at lave et skærmdump som dokumentation.

f(x) = 3x4+ 2x

g(x)=(2x2-3)/(x-4)
Du skal tillige angive definitionsmængden for de to funktioner.

Opgave 3.
I en retvinklet trekant ABC er A=40° og hypotenusen har længden 1. Beregn de ukendte stykker i trekanten.
Trekant DEF er ensvinklet med trekant ABC med forstørrelsesfaktor 3. Bestem arealet af trekant DEF.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2009 af MN-P (Slettet)

Hvad er dit problem og hvad har du selv lavet.


Svar #2
29. november 2009 af 1846 (Slettet)

forstår ikk hvad jeg skal ?

opg 3 har jeg lavet.


Skriv et svar til: opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.