Matematik

2. gradsligninger

28. november 2009 af Problem (Slettet) - Niveau: 9. klasse

jeg skal løse denne ligning, og jeg er helt blank i mit hoved, så kunne godt bruge lidt hjælp!

det ville være skønt, hvis jeg kunne få det forklaret, på en "nem" måde og tusind tak på forhånd.

x^2+x-1=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2009 af Casabonn (Slettet)

find diskriminanten..

d = b^2 * 4 - ac


Svar #2
28. november 2009 af Problem (Slettet)

Oh gud - bare det!

men tusind tak :).


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2009 af mathon

ikke helt

ax2 + bx + c = 0
1x2+1x + (-1) = 0

a = 1
b = 1
c = (-1)

d = b2 - 4·a·c

              x1,2 = (-b ± √(d))/(2a)


Skriv et svar til: 2. gradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.