Matematik

HJÆLP MATEMATIK

29. november 2009 af lau1234 (Slettet)

opgave hjælp:

Beregn rumfanget af en skum-gummimadras med målene;

2,0 x 1,4 x 0,15. 
                                       3         3
angiv svaret i både cm og m.


På forhånd tak. :-)


Svar #1
29. november 2009 af lau1234 (Slettet)

DET ER CUBICMETER, KAN BARE IKKE LIGE FÅ LAVET DET MED 3-TALLET ORDENLIGT!! :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. november 2009 af maddse (Slettet)

brug knappen x2

Jeg går ud fra mående er givet i m. Gang tallende ud som de er, Så har du resultatet i m3

Gang først hver faktor med 100 for at få målene angivet i cm. Gang derefter tallende sammen, hvilet giver resultatet i cm3


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. november 2009 af mathon

1 m3 = 106 cm3


Svar #4
29. november 2009 af lau1234 (Slettet)

Tak for hjælpen..
men forstår ikke helt det med at gange faktor med hver 100??
Det er pineligt at jeg er så dårligt til matematik, men håber lige du/i kan hjælpe mig med det. :D


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. november 2009 af mathon

   R = (2,0 m)·(1,4 m)·(0,15 m) = 0,42 m3

   R = (200 cm)·(140 cm)·(15 cm) = 420000 cm3


Brugbart svar (1)

Svar #6
29. november 2009 af Bennike (Slettet)

Hvorfor der ganges med faktor 100?

På 1m går der 100cm . Du har 1m3. Det er det samme som 1m*1m*1m.

Derfor må det også være lig 100cm*100cm*100cm=106cm3 .


Svar #7
29. november 2009 af lau1234 (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen. :)


Skriv et svar til: HJÆLP MATEMATIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.