Matematik

Diffligning uden hjælpemidler

30. november 2009 af P.L. (Slettet)

 Ville være rart hvis der er nogle der vil tjekke om denne opgave er regnet korrekt, er lidt usikker på metoden, prøver at vende mig til den: 

Givet: f(x) = e^2x + 3 

y' = 2*y - 6

Gør rede for at f(x) er løsning til diffligningen. 

y'= 2 y - 6

f(x)' = 2e^2x 

2* ( e^2x + 3) - 6 

= 2e^2x + 6 - 6 = 2e^2x     Dvs. f(x) er altså løsningen til diffligningen. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

ku' du ikke bestemme dig for , om det kal være y(x) eller f(x) ?


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. november 2009 af mathon

f '(x) = 2·e2x = 2((e2x + 3) - 3) = 2·(e2x + 3) - 6 = 2y - 6


Svar #3
30. november 2009 af P.L. (Slettet)

 Tak for hjælpen, kan godt se metoden nu:)


Skriv et svar til: Diffligning uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.