Matematik

Trigonometri - hurtig hjælp

30. november 2009 af Tyrael (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er gået død med en opgave, der skal afleveres i morgen:
Figuren viser en 7,5 meter høj stige, der står op ad en mur. Stigen danner en vinkel på 62o med jordoverfladen.

Hvor langt står stigen fra muren (regnet på tre måder)?

Jeg ved, at man skal bruges Pythagoras, men hvad skal man så bruge?
Cosinus og Sinus?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2009 af MercedesBenzAMG (Slettet)

pythagoras er dette : a2 + b2  =  c2

vinkel c skal være 90 grader

 62 grader kan være både vinkel a eller b


Svar #2
30. november 2009 af Tyrael (Slettet)

Hvilket betyder helt konkret?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2009 af Rina68 (Slettet)

Du kan sige er at din vinkel på 62 deg er vinkel c og den på 90 er vinkel B. Din kendte højde er siden b på 7.5 m. Den ukendte side er siden a. Du kan evt. tegne den for at gøre det nemmere. Så kan du tage udgangspunkt i sinusrelationen

a/sinA=b/sinB=c/sinC

På den måde kan du finde siden c og via. derfra bruge pythagoras til at finde siden a.


Svar #4
30. november 2009 af Tyrael (Slettet)

Jeg tror, at jeg har forstået det. :)
Mange tak. :)

Jeg har forresten et andet problem:
Figuren viser en 7,5 meter høj stige, der står op ad en mur. Stigen danner en vinkel på 62o med jordoverfladen.
Hvor højt når stigen op ad muren?
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

løs 7,5*cos(62 grader) = l, hvor l er afstanden fra muren


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. november 2009 af Rina68 (Slettet)

Du kan tage udgangspunkt i dine tidligere resultater og bruge sinus-relationen igen, men her skal du bare isolere siden c.  Du kan også brugepythagaros da du tidlgere fandt afsanden mellem vægen og stigen og højden fra stigen er kendt...


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. november 2009 af mathon

afstanden fra muren = 7,5·cos(62°)

højden op ad muren = 7,5·sin(62°)


Svar #8
30. november 2009 af Tyrael (Slettet)

Tak svarene! :D


Skriv et svar til: Trigonometri - hurtig hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.