Matematik

integration på TI-89

01. december 2009 af Jone (Slettet)

Hej alle

Har problemer med at integrere 1/x på lommeregneren. Jeg prøver på at integrere den, men den gider ikke. Håber nogen kan hjælpe? Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2009 af mathon

∫(1/x,x,k) =ln(x) + k    x>0


Svar #2
01. december 2009 af Jone (Slettet)

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2009 af jkjk (Slettet)

Når man har en TI89, gøre man følgende:

∫((1/x), x)

Så burde det virker, eller kan du som mathon har skrevet, skriver x>0, med ... kan ik lige huske hvor vigtig det er!


Svar #4
01. december 2009 af Jone (Slettet)

Tak for det. Har fundet ud af det. :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2010 af dalle100 (Slettet)

test


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. februar 2010 af dalle100 (Slettet)

hej. Når jeg indtaster funkionen som ovenfor på min ti89 ∫(1/x,x) skriver den der er = minus uendelig. Hvordan får jeg den til at skrive stamfunktionen, er det en setup der er galt med eller hvorfor gør den det ikke. Det samme problem er også hvis jeg skriver ∫x^2,x så skriver den der er = 0


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. februar 2010 af mathon

∫(1/x,x,k)|x>0 → ln(x) + k

∫(1/x^2,x,k)  →  -(1/x) + k = k - (1/x)


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. februar 2010 af dalle100 (Slettet)

Hej igen

Jeg har fået løst problemet. Min ti89 må have haft noget i hukommelsen der gjorde at den ikke ville integrere eller differentiere. Efter at have brugt funktionen: delvar x   virker det igen.. Juhu..


Skriv et svar til: integration på TI-89

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.