Matematik

ligninger for en der lige er begyndt

01. december 2009 af Zikojensen (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej alle der læser det her

Jeg er midt på året i 8 klasse nu også har vi lige lært noget om ligninger men jeg fik ikke helt fat på det også er det osse eksamen i næste uge så jeg kunne godt tænke mig at få lidt hjælp så jeg kan lære det

Altså hvordan kan man løse de her ligninger
 

x=14

eller

14x+9=5x-3

håber jeg få et svar hurtigt !


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2009 af mathon

14x + 9 = 5x - 3                                    træk 5x fra på begge sider

14x - 5x + 9 = 5x - 5x - 3

9x + 9 = -3                                            træk 9 fra på begge sider

9x + 9 - 9 = -3 - 9

9x = -12                                               divider med 9 på begge sider

x = (-12/9) = -(4/3)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2009 af Math5 (Slettet)

Husk du skal kunne fortegnsreglerne så går man ellers igang.

14x+9=5x-3

14x-5x+9=5x-5x-3

9x+9=-3

9x+9-9=-3-9

9x=-12

9x/9 = 12/9

X = 1,3333333333

Ved ikke om det er rigtigt man plejer at få lige tal.

Fortegns regler

+*+=+

-*-=+

-*+=-

+*-=-

Mathias


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2009 af Benjamin O (Slettet)

14x+9=5x-3

Du skal altid prøve at få x til at stå på den ENE side og tallene på den ANDEN side af lighedstegnet. du kan f. eks minuse med 5x på begge sider så at :

14x+9(-5x)=5x-3(-5x)  ----> 14x+9-5x = -3

Derefter kan du minuse med 9 , således at 9 vil flytte sig over på den anden side af lighedstegnet. dvs:

14x+9(-9)-5x= -3(-9) ------> 14x-5x= -3-9

Derefter skal du bare lægge eller minuse x'erne fra hinanden, og det samme med tallene på højre side:

14-5 = 9         -3-9= -12              dvs. --------->      9x=-12 . også kan du dividere med 9 på begge sider, således at x vil stå alene:

x = -12/9

. Du siger bare til hvis jeg skal forklare yderligere. :)


Svar #4
01. december 2009 af Zikojensen (Slettet)

Kan jeg osse måske få hjælp til den hvor der står

x=14

hvordan laver man så dem

og lige en ting til hvordan kan man bare devider 9x med 9 giver det så bare 1x eller ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. december 2009 af Math5 (Slettet)

Det er fordi du skal finde "x" (1x) derfor divideres der med 9.


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. december 2009 af flodtussen (Slettet)

hej!

når der står x=14 er der jo ikke mere noget at regne ud...

den kan jo ikke forkortes mere, for målet er at finde X= et eller andet, hvilket jo er fundet her... :)


Skriv et svar til: ligninger for en der lige er begyndt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.