Kemi

Formel og værdi? Haster

01. december 2009 af sweeti14 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Når jeg nu har disse spørgsmål og udregninger (står nedenunder men også i vedlagt dokument) :

1). Beregn stofmængderne af H2O og BaCl2.
2). Reaktionsskemaet er anført i øvelsens indledning. Anvend stofmængderne af H2O og BaC12 til at beregne x. x afrundes til nærmeste hele tal.
3). Der er naturligvis en vis usikkerhed på resultatet. Hvad er mon den "rigtige" værdi for x?
En usikkerhed kan være en forkert aflæsning af vægten, eller at der tabes noget undervejs i forsøget.
4). Opskriv formlen for bariumchlorid med krystalvand, under forudsætning af, at du har fundet x rigtigt. Sammenlign resultatet med en tabelværdi ( find en formel for bariumchlorid med krystalvand i en databog).
5). Beregn, ud fra måleresultaterne, hvor mange % vand bariumchlorid med krystalvand indeholder.
6). Beregn, ud fra den kemiske formel du har fundet i tabelsamlingen, hvor mange % vand der er i bariumchlorid med krystalvand indeholder.
7). Giv en forklaring på forskellen mellem resultatet fra 5) og fra 6)

M BaCl2. X H2O = 208,25 + X [g/mol]
M H2O = 18,02 [g/mol]
M BaCl2 = 208,25 [g/mol]
8,84 g BaCl2. X H2O 7,49 g BaCl2
208,25 + X g/mol 208,25 g/mol
8,84/(208,25 + X) = 7,49/208,25
X = (8,84/(7,49/208,25)) - 208,25 = 37,53 g/mol
Hvis du dividere op i vands molmasse, så får du antallet af mol krystalvand = 37,53/18,02 ≈ 2

Er der så nogen der kan hjælpe med spørgsmål 3-7?


Skriv et svar til: Formel og værdi? Haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.